DVERI: Vlast planira da nad građanima Srbije eksperimentiše sa nepoznatim Kineskim vakcinama


 Narodni pokret Dveri je odlučio da ne potpiše apel udružene opozicije, za nabavku vakcina protiv COVIDA-19, od Evropske Unije.

 Dveri su u saopštenju za javnost, rekle da je potrebno da se hitno pokrene javna rasprava, povodom nabavka vakcine protiv covida, jer je tema veoma ozbiljna. 

 Oni tvrde da bi ovom temom trebalo da se bave pre svega stručnjaci, a ne političari i sigurno ne "režimski krizni štab" koji je totalno politizovan i jedino sprovodi i izvršava naređenja naprednjačke vlasti.

 Građani Srbije nisu zamorci

 Dveri ističu, da je apsolutno neprihvatljivo, da vlast planira da nad građanima Srbije eksperimentiše i da prva u Evropi testira nekakvu, Kinesku vakcinu, o kojoj se ništa ne zna. 

 Vlast to pokušava da uradi bez konsultacije sa stručnjacima, već se konsultuje sa režimskim kriznim štabom, koji se pokazao kao nekompetentan i nesposoban da rukovodi krizom kao što je epidemija covida.

Covid-19 je i dalje nepoznat

 Posebno pitanje je delotvornost nove vakcine u vezi sa novom zaraznom bolešću o kojoj se ili ništa ne zna ili se svaki dan daje druga procena kako se prenosi, koji su joj simptomi i koliko varijanti ima, a da ne govorimo o tome da se postavlja pitanje da li onaj koji je preležao ovaj novi virus uopšte stiče imunitet na njega ili može ponovo da ga dobije.

Ako sama bolest ne ostavlja imunitet, kako će to vakcina obezbediti i koliko dugo? Ili će se možda davati sezonski kao kod gripa? Ili će narativ biti da vakcina obezbeđuje blažu formu bolesti? Ili Krizni štab i režimski doktori vrlo efikasno rade na sluđivanju cele populacije?

 Naš najveći problem je odsustvo domaćih referentnih laboratorija i instituta koji bi ili proizvodili domaće vakcine kao što smo to nekada radili kao država ili proveravali i garantovali ispravnost stranih uvoznih vakcina. Nadamo se da smo shvatili da je jedino sigurno da ne možemo verovati Konu, Vučiću i Lončaru na reč. Ko će preuzeti odgovornost za eventualne neželjene posledice vakcine?

Ovo je pitanje zdravstvene bezbednosti nacije i o tome ne može da odlučuje jedna kriminalna vlast koja trguje oružjem i drogom, pa čak krade i na nabavci respiratora i maski. Možemo zamisliti koji stepen korupcije nas tek čeka u sferi nabavke vakcina kao pre nekoliko godina sa nepotrebno nabavljenim neproverenim vakcinama u vezi sa svinjskim gripom. Ne vidimo zašto bismo dozvolili da se to ponovi.


Savet za zdravstvo Srpskog pokreta Dveri apsolutno podržava civilizacijsku medicinsku tekovinu imunizacije stanovništva protiv zaraznih bolesti, ali to ne znači da svako može da nas vakciniše nedovoljno proverenim vakcinama, da to radi metodom prisile i kažnjavanja onih koji to ne žele, i još se na tome korupcionaški bogati.

Постави коментар

0 Коментари