Novine Informer pišu gluposti, kako bi Vučiću podizali rejting


 Informer je u današnjem broju objavio tekst pod nazivom "Vučićeva bomba" Srbija kupuje 20 bombardera.

 U tekstu se dalje navodi, kako je Srbija navodno poručila nekih 20 bombardera od SAD, pa ako taj plan propadne i Amerikanci ne pristanu da nam prodaju, te neke avione, za koje se i ne zna koji su, onda će Srbija kupiti 20 aviona SU-25 od Rusije.

 Prvo što svi trebaju da znaju, da je ovo lažna vest koja nema dva blage veze sa istinom, jer Srbija nikada nije od SAD poručila avione, niti mi imamo para za tako nešto, niti bi nam Amrikanci prodali avione, jer oni oružije prodaju samo zemljama koje su članice NATO pakta.

 Što se tiče druge opcije, koja se tiče kupovine aviona SU-25, nadamo se da je u pitanju šala, jer su avioni SU-25 bukvalno kante, koje su prvi put poletele još 1975 godine, a masovna proizvodnja je počela 1980 godine. 

 Dakle SU-25 je totalno zastareo avion, koji može da razvije brzinu od oko 900km/h, dok novi avioni lete po nekoliko maha, SU-25 ne može da dostigne nijedan mah. Da ne govorimo o tome što ovaj avion ima totalno zastarelu elektroniku, a prepravka je bukvalno nemoguća.

 Nadamo se da je ova vest bila samo neslana šala i da Srbija neće zaista kupovati avione koji su stari više od 40 godine i kojima su istekli svi resursi.

Постави коментар

0 Коментари