SKANDALČINA: SNS PENZIONERIMA ŠALJE PISMA U KOJIMA TVRDE DA SU IM ONI DALI 100 EURA POMOĆI !


 Srpska napredna stranka, ne prestaje sa skandaloznim kršenjem zakona i ustava. Ovaj put su penzionerima poslali pisma u kojima ih lažu, da je njihova stranka, a ne država Srbija, dala pomoć od 4000 dinara i 100 eura.

 Pisma penzionerima stižu sa sloganom "za našu decu" na svim pismima stoji potpis predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

 Očigledno je da se ovde radi o teškoj zloupotrebi državnog novca i svih drugih državnih sredstava u političke i predizborne svrhe. Naprednjaci u ovom pismu vrše krivično delo "prevara i obmana građana Srbije" , jer oni sa ovim pismom penzionere dovode u zabludu, predstavljajući državnu pomoć kao pomoć koju su oni obezbedili. 

 A zakon o ovome kaže: 

(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.




 Da je u ovom slučaju zakon zaista prekršen govore činjenice da na pismu stoji logo SNS-a, da je pošiljalac pisma SNS, a da ga Aleksandar Vučić potpisuje kao predstavnik SNS-a. Povrh svega jasno je da u pismu SNS i Aleksandar Vučić peuzimaju sve zasluge za isplaćenu pomoć, a penzionere pokušavaju da dovedu u zabludu rečenicom: Obezbedili smo 4000dinara i još 100 eura pomoći za svakog od vas.

 Nije ovo jedini slučaj da Srpska napredna stranka koristi državne resurse i državna sredstva u predizborne svrhe. Ovih dana po društvenim mrežama kruže izjave pojedinih lokalnih funkcionera SNS-a da su oni delili pakete pomoći i da bi im građani trebali biti zahvalni i da bi trebali da glasaju za njih.

 Ovde se sada radi o baš skandaloznom kršenju zakona, jer su sve države sveta svojim građanima dale pomoć , ali je svuda ta pomoć predstavljena kao pomoć države, dok se u Srbiji predstavlja kao pomoć Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića.


Постави коментар

0 Коментари