Nezaposlenim Srbima sa Kosova i Albancima po 200 eura, a Srbima iz Srbije 30 eura

 

Nezaposlenim Srbima sa Kosova i Albancima po 200 eura, a Srbima iz Srbije 30 eura

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će svi nezaposleni građani Kosova dobiti pomoć od 200 eura, a da će zaposleni i deca dobiti po 100 eura pomoći.

 Postavlja se logično pitanje kako je moguće da će građani jedne iste države dobiti potpuno različitu pomoć. Da li su Srbi iz Srbije građani drugog reda kada u odnosu na građane sa Kosova dobijaju 140 eura manju pomoć. Da li su Srpska deca iz Srbije manje bitna od dece sa Kosova, jer dok će deca sa Kosova dobiti po 100 eura, deca iz Srbije neće dobiti ništa.


I Albanci imaju pravo na pomoć:

 Pošto su i Albanci sa Kosova takođe građani Kosova i oni imaju pravo da uzmu po 200 eura pomoći, a takođe i njihova deca po 100 eura pomoći, dok ponovo naglašavamo, srpska deca iz Srbije od napredne vlasti neće dobiti ništa. 


Vučić želi podelu među Srbima sa Kosova i Srbima iz Srbije:

 Više je nego jasno da Vučić ovom nepravednom raspodelom pomoći želi da izazove duboke podele između Srba sa Kosova i Srba iz Srbije. On računa da će Srbi iz Srbije biti iziritirani ovom nepravdom i da će lakše prihvatiti priznanje države Kosovo koje će uskoro uslediti od strane režima. 

 Takođe se treba napomenuti da je Aleksandar Vučić prošle nedelje Srbiju zadužio za još milijardu eura, od kojih će se najverovatnije isplaćivati ove pomoći. 

Постави коментар

0 Коментари