NOVI MINISTAR dao državnu funkciju svom kumu

 


 Na predlog resornog ministra Tomislava Momirovića, Vlada Srbije je nedavno na mesto predsednika Nadzornog odbora Puteva Srbije postavila Miloša Adamovića. Prema saznanjima Nova.rs, Adamović je kum Momirovića, a u više navrata, pa i u 2019. godini, bio je angažovan u kompaniji Mona, porodičnoj firmi ministra. Momirović za naš portal navodi da je Adamović apsolutno kvalifikovan za poziciju na koju je imenovan.

 

JP Putevi Srbije dobili su novog predsednika Nadzornog odbora, a na tu funkciju Vlada je na predlog ministra građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja postavila Miloša Adamovića. Kako Nova.rs saznaje, reč je o kumu Tomislava Momirovića, koji je ranije bio zaposlen i u kompaniji Mona.

U toj firmi bio je angažovan po završetka studiranja i to na poslu supervizora izgradnje i adaptacije hotela, ali i tokom prošle godine. Takođe, tokom 2016. bio je v.d. direktor JP Stara planina, а u istoj godini bio je imenovan za člana NO Dunav osiguranja. Radio je i kao samostalni savetnik u Upravi za trezor, kao i u Auto – moto savezu Srbije.

Na pitanja Nova.rs da li je tačno da je novoizabrani predsednik NO njegov kum, kao i koliko je to uticalo da bude postavljen na mesto predsednika Nadzornog odbora JP Putevi Srbije, Momirović nije precizno odgovorio.

On je kratko rekao da Adamović ima zavidno višegodišnje iskustvo u radu u državnoj upravi, kao i u privatnom sektoru, te da je apsolutno kvalifikovan za poziciju predsednika NO Puteva Srbije.

 

“Ispunjava sve uslove propisane Zakonom o javnim preduzećima i kompetentan je da najefikasnije odgovori na sve zadatke koje ta funkcija nosi. Kada sam izabran za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobio sam mandat da okupim tim profesionalaca kako bismo ostvarili veoma ambiciozne ciljeve u sektorima koji su najznačajniji generatori rasta naše privrede i ne sumnjam da će ispuniti očekivanja na tim pozicijama”, naveo je za naš portal Momirović.

Постави коментар

1 Коментари