IZ EU STIŽU UPOZORENJA: Srbija je zemlja bezakonja i diktature, a državne institucije su kriminalizovane i korumpirane

 


 Srbiji iz EU svakodnevno stižu upozorenja da se stanje u zemlji mora pod hitno promeniti, jer je Srbija u poslednjih nekoliko godina postala zemlja bezakonja, diktature, a najviše državne institucije su kriminalizovane, korumpirane i u sprezi sa mafijom.

 Samo u poslednje dve godine podneto je na stotine krivičnih prijava protiv najviših državnih funkcionera za razna krivična dela, a nadležne institucije, (policija i tužilaštvo) odbijaju da postupe po zakonu i pokrenu istrage, iako postoje jasni dokazi da su ta krivična dela zaista i počinjena. 

 Medijske slobode u Srbiji su takođe na najnižem mogućem nivou. Srpska napredna stranka, koja je na vlasti, preuzela je sve vodeće medije, tako da opozicione partije nemaju mogućnosti da se građanima obrate ni na jednom mediju, već to moraju da čine preko društvenih mreža i na javnim obraćanjima, na kojima neretko bude i hapšenja opozicionara. 

  Javna je tajna, da veliki broj državnih funkcionera ima falsifikovane diplome, ali oni i pored toga ostaju na najvišim državnim funkcijama i neometano funkcionišu. 

 Vladajuća stranka "SNS" je čak stvorila i svoj vlastiti fakultet "Mega trend", na kome njihovi članovi i funkcioneri, bukvalno kupuju diplome, a onda se sa tim diplomama zapošljavaju u državnim institucijama i postavljaju na najviša rukovodeća mesta. 

 Najviši državni funkcioneri preko javnih medija sa nacionalnom frekfencijom građanima prezentiraju lažne podatke. Tokom prvog talasa epidemije "korona virusa" opozicioni lideri optužili su krizni štab i Vladu Srbije da je iznosila lažne podatke o broju umrlih i zaraženih, čak su podneli i krivičnu prijavu protiv njih, iza koje je stalo više od 10.000 građana Srbije, ali je Tužilaštvo odbilo da pokrene bilo kakvu istragu. 

 Takođe se iznose lažni podaci o navodnom ekonomskom prosperitetu, gradnji puteva i nekoliko bolnica, a prava istina je, da je spoljni dug Srbija narastao na čak 27.000.000.000 eura, što je naveće zaduživanje zemlje u poslednjih 50 godina. Naravno, o spoljnom dugu Srbije se na medijima ne govori i građani su sa tim veoma malo upoznati, a velika većina ni ne zna, da će čak i njihovi potomci morati da vraćaju dugovanja koja je napravila vladajuća stranka.

 Takođe se u pitanje dovodi i regularnost poslednjih izbora, jer je na tim izborima učestvovala samo vladajuća, Srpska napredna stranka, pa sada u Srbiji imamo situaciju potpuno istu kao u Severnoj Koreji. 

 Koliko će ovakvo stanje još trajati u Srbiji ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno, od učlanjenja u EU nema ništa, iako je predsednik Aleksandar Vučić pre nekoliko godina to obećavao građanima, sada se trenutno troše pozajmljene pare, a kada se potroše i kada sve bude stiglo na naplatu, neka nam je BOG u pomoći.

 

Постави коментар

0 Коментари