Posle pobede Baidena i demokrata srpska opozicija će ojačati, više ništa neće biti isto

 


 Nema sumnje da će se posle pobede demokratske stranke i Joa Baidena na izborima u SAD, spoljna politika prema Srbiji drastično promeniti. Ona neće biti toliko kobna po građane Srbije, koliko će biti kobna po vladajuću stranku SNS i Aleksandra Vučića.

 Donald Tramp je imao sasvim drugačiju politiku za Balkan nego što je ima Joe Baiden. On nije toliko bio prisutan na Balkanu, već ga je u velikoj meri prepustio evropskim silama. Sa Joe Baidenom to svakako neće biti slučaj, jer je on uvek želeo da bude prisutan na Balkanu i sasvim je sigurno da će se stvari ovde ubrzo promeniti.

 Joe Baiden neće dozvoliti da demokratske snage u Srbiji budu  slabe i nemoćne kao što je bio slučaj za vreme Trampovog presedavanja. Ubrzo možemo očekivati vrtoglavo jačanje prodemokratski orijentisane opozicije u Srbiji. 

Masovni protesti opozicije:

 Srpska opozicija je u nekoliko poslednjih godina bila dosta slaba i nemoćna u svakom smislu, ali to će se ubrzo promeniti i mogu se očekivati masovni anti-vladini protesti. 

 Srpskoj opoziciji je falila podrška zapada, a pobedom Joa Baidena, oni će je sada imati u ogromnoj meri, a sasvim je sigurno da će i pojedine evropske zemlje sada promeniti svoju politiku prema zvaničnom Beogradu. 

 Demokratske partije u EU su bile drastično oslabljenje dolaskom republikanaca na vlast u SAD, pa su se suzdržavale u odnosima sa Beogradom, ali dolaskom Joe Baidena na mesto predsednika SAD stvari će se promeniti, kako u svetu tako i kod nas.

 Joe Baiden će želeti da na vlasti u Srbiji budu demokratske stranke, on u Aleksandru Vučiću vidi bivšeg radikala, a Vučićeva otvorena podrška Donaldu Trampu je samo još razlog više, da Baiden da zeleno svetlo za rušenje Vučića sa vlasti.

Постави коментар

0 Коментари