Zbog čega unutrašnja konotrola MUP-a, ćuti kada je očigledno da je bilo propusta i "nečinjenja" u slučaju "Konitć"

 


 Srpsku policiju ovih dana potresaju do sada neviđeni skandali i afere, a ona koja je privukla najveću pažnju građana Srbije, svakako je afera "Kontić".

 Očigledno je bilo da je neko iz policije prikrivao dešavanja iz Novog Sada i da je policija svojim "nečinjenjem" Ivanu Kontiću omogućila sigurno i bezbedno bekstvo iz zemlje.

 I pored očiglednih propusta u policiji , direktor policije Vladimir Rebić je odgovorno tvrdio da nema propusta i da je policija ovaj slučaj radila od prvog dana, tj. 24. Avgusta

 Rebić je takođe tvrdio da je policija podnela i krivičnu prijavu protiv osumnjičenog Kontića i da je 24. Avgusa,  uredno obavestila tužilaštvo. 

 Ipak, kasnije se ispostavilo da tvrdnje Vladimira Rebića nisu tačne, jer se Novosadsko tužilaštvo obratilo javnosti i saopštilo da je protiv osumnjičenog Ivana Kontića podneta krivična prijava za pokušaj ubistva tek , 13 Septembra, a ne 24 Avgusta, kao što je to tvrdio Rebić. 

 Kako se klupko odmotavalo pojavljivalo se sve više dokaza da je policija prikrivala ovaj slučaj, pa se tako saznalo da policija protiv osumnjičenog Ivana Kontića i nije podnela krivičnu prijavu, već da je to uradio advokat oštećenog.

Unutrašnja kontrola ćuti

 I pored očiglednih dokaza , da je policija zakazala u slučaju "Kontić", da je bilo protivzakonitih propusta "nečinjenja", ali kako govore pojedini mediji i političari i direktne umešanosti policije u skrivanje Ivana Kontića, unutrašnja kontrola ćuti i ne reaguje.

 Pored očiglednog prisustva "kriminala" u redovima policije , ministar policije Nebojša Stefanović u medijima iznosi tvrdnje kako je Srbija bezbedna zemlja, a kako je "njegova policija" bolja nego ona policija u vreme DOS-a.

 Ne moramo da vam govorimo da bi u normalni i pravnim državama, posle ovakvog skandala u policiji odgovorni službenici i ministar policije, već odavno bili smenjeni , a unutrašnja kontrola bi munjevito pohapsila sve policajce umešane u kriminal. 

 U Srbiji čitav državni vrh i vrh policije, negiraju da u policiji postoji očigledan problem i umesto da se reše problema, oni započinju kampanju u kojoj se hvali rad policije, a u kojoj se blati i satanizuje svaki pojedinac, mediji ili političar koji ukazuju da u policiji postoji problem.

Постави коментар

0 Коментари