Moguć štrajk i protest zdravstvenih radnika zbog smene kolega sa VMA-a

 




 Smena lekara sa VMA koji su potpisnici proglsa "Ujedinjeni protiv covida" je uzburkala duhove među zdravstvenim radnicima i oni već sada ozbiljno razmatraju stupanje u štrajk i masovne proteste na teritoriji cele Srbije.

 Lekari koji su potpisnici proglasa "ujedinjeni protiv kovida" kažu da su još pre nekoliko dana imali informacije da se sprema smena njihovih kolega sa VMA, ali i u nekim drugim bolnicama u Srbiji.

 Lekari iz "Ujedinjeni protiv kovida" su rekli, da će štrajk i masovniji protesti biti realni ukoliko se informacije o smenama ispostave kao tačne i istinite i da će napad na jednog od njih značiti napad na sve zdravstvene radnike.

 Smena lekara sa VMA je ogoljena diktatura vladajuće napredne stranke i njenog predsednika Aleksandra Vučića. 

  Potpisnici proglasa "ujedinjeni protiv kovida" kažu da su smene načelnika VMA, direktna osveta kriznog štaba, jer su ti smenjeni lekari potpisnici proglasa u kome se traži smena Dr Predraga Kona i Dr Darije Kisić, koji su se otvoreno stavili u službu Srpske napredne stranke.

 Zdravstveni radnici neće trpeti iživljavanje i represiju vlasti, a ukoliko se odluče da stupe u štrajk i proteste, kažu da će tražiti pomoć građana i studenata, ali se govori i o tome da će u štrajk i masovne proteste, pozvati i prosvetare, koji su takođe nezadovoljni katastrofalnim stanjem u prosveti.


Постави коментар

1 Коментари