Odmah posle korone izvršitelji pušteni sa lanca, od 1000 din, vam prave dug 50.000 dinara !


 Za vreme korone država je dozvolila moratorijum na sva dugovanja i plaćanja, sada je to završeno i javni izvšitelji su pušteni sa lanca, ovih dana vrše masovne naplate dugova, građanima bukvalno deru kožu sa leđa.

 Ako imate dugovanjae od samo par hiljada dinara, može se desiti da ćete morati da platite i nekoliko desetina puta više, a evo kako vam udesetostručuju dug.

 Ako imate recimo dugovanje od 3000 dinara, izvršitelji vam  dođu na adresu, pokucaju na vrata, onako ovlaš, čisto radi reda i naprave zapisnik, da na adresi, nisu uspeli da nađu nikoga. Naravno, taj njihov izlazak će vas koštati plus 6000 dinara, pa vam je sada dug portastao sa 3000 na 9000 dinara.

 U zapisniku konstatuju, da je prilikom sledećeg njihovog izlaska neophodna asistencija bravara, policije, radnika za nošenje stvari i prevoznika.

 Svi koji budu angažovani u postupku naplate duga imaće dnevnice, koje takođe plaća dužnik, tj. dnevnice policajaca, bravara (uvek idu po 2 bravara) , prevoznika i radnika biće pridodate vašem dugu. Naravno tu je i novi izlazak izvršitelja, tako da će sada vaše dugovanje od 3000 dinara, otići na preko 50.000.

 Veliki broj građana je sve ovo već osetio na svojoj koži, zato ako imate neka dugovanja izmirujte ih što pre, jer su izvršitelji počeli bukvalno da reketiraju narod.

Постави коментар

0 Коментари