NE ZNAJU GDE BIJU: Do juče predlagali kazne za nenošenje maski, sada decu u učionice šalju bez maski


 Najnovija izjava Dr. Predraga Kona, da deca u školama neće nositi maske, izazvala je pravu pobunu roditelja na društvenim mrežama.

 Podsećamo Vas da je krizni štab, gotovo do juče tvrdio da su maske jedina odbrana od korona virusa i da su čak, tražili od vlade Srbije, da uvede najstrožnije kazne za one koji ne budu poštovali meru obaveznog nošenja maski, u zatvorenom prostoru.

 Odjednom maske više nisu neophodne u zatvorenom prostoru i to samo zato jer siže Septembar i mora da se krene u školu, a ministarstvo prosvete zapravo nema mogućnosti da ponovo organizuje online nastavu. 

 KRIZNI ŠTAB ODLUKE DONOSI PO POTREBI:

 Očigledno je da krizni štab, odluke donosi po potrebi, tj odluke donose kako bi olakšali institucijama i Vladi, a ne jer su one zaista potrebne za odbranu od covida 19.

 Činjenica je da su svi članovi kriznog štaba, danima ponavljali da su maske u zatvorenom obavezne i ubeđivali građane Srbije, da moraju da ih nose. 

 Takođe je činjenica, da su zabranjivali javne skupove i da su maske bile obavezne čak i na otvorenom, ako je tu više od 5 čoveka, na malom rastojanju.  

 A sada odjednom, maske više nisu obavezne, za decu, a u učionicama će ih biti čak po 15. 

 Očigledno je da se ponavlja ista situacija kao i sa izborima, kada je krizni štab ukinuo mere da bi se izbori, mogli održati. Sada to isto rade da bi deca mogla da pođu u školu, a rezultat tih njihovih odluka nam je dobro poznat.

 TUŽILAŠTVO I DALJE ĆUTI:

 Podsećamo čitaoce da je protiv kriznog štaba i premijerke Srbije Ane Brnabić, podneta i krivična prijava na koju je potpis stavilo više od 10.000 građana Srbije. 

 Tužilaštvo još uvek nije ništa preduzelo povodom te prijave, ona i dalje stoji u nekoj fijoci, a krizni štab i dalje donosi nerazumne i potpuno nelogične odluke, koje se, slobodno možemo reći, kose sa zdravim razumom.

 Da ne govorimo o tome, što negiraju sami sebe, jer prvo tvrde jedno, a posle par dana tvrde sasvim drugo. Očigledno je da njihove odluke nemaju nikakve veze sa zdravljem građana i koronom, već su to isključivo političke odluke. 

Постави коментар

0 Коментари