VULIN PUKO: 63. Padobranska Brigada odbila naređenje da pruži pomoć žandarmeriji i policiji u Nišu i da krene protiv naroda


  Kako prenosi portal Nova.rs pripadnici 63. Padobranske brigade juče su odbili naređenje ministra Aleksandra Vulina, da izađu na ulice Niša i da pomognu policiji i žandarmeriji u suzbijanju demonstracija. 

 Aleksandar Vučić je juče, skoro svu policiju i žandarmeriju iz svih gradova Srbije poslao za Beograd, jer se nije nadao da će se narod pobuniti i u drugim gradovima Srbije. Ali upravo se desilo ono, što Vučić nije očekivao, narod se pobunio i u drugim gradovima. 



 Kada su videli da jeveliki broj Nišlija izašao na ulice i da se skupila kritična masa, Vučić je naredio Vulinu da u pomoć pozove vojsku, pa je tako ministar odbrane Aleksandar Vulin naredio da jedna od najelitnijih jedinica u vojsci Srbije, legendarna 63. Padobranska brigada, koja se hrabro borila na Košarama, izađe na ulice Niša i pomogne policiji i žandarmeriji u suzbijanju demonstracija. 

 Kako tvrde izvori iz sindikata Sloga, komandanti 63. Padobranske su odbili Vulinovo naređenje da zajedno sa policijom primene silu protiv naroda, oni su rekli da vojska, posebno jedinica kao što je 63. Padobranska brigada, nisu namenjene da biju svoj narod, već da zemlju brane od spoljnog neprijatelja. Oni su rekli, da kada bi 63. Padobranska i izašla na ulice, da to ne bi bilo zato da biju svoj narod, već da ga zaštite. 

 Inče ministar Vulin je tokom jučerašnjeg dana najavljivao i pretio da će država upotrebiti silu protiv naroda, kako bi ugušila proteste, ali kao što možemo da vidimo u Srpskoj vojsci i dalje ima pravih oficira koji neće na svoj narod, zarad politike. 

 Ministarstvo odbrane se za sada nije oglašavalo povodom ove vesti, koja se pojavila na društvenim mrežama i koju je preneo portal Nova.rs i još neki portali.

 Dodatna vest: Ministarstvo odbrane na svom sajtu objavilo, da nije tačna vest, da je 63. Padobranskoj brigadi, naređeno da izađe na ulice i da će predsednik sindikata sloga Dejan Pavlović, biti pozvan u Vojnu policiju da da obaveštenje, odakle mu informacija
da je 63. padobranskoj naređeno da izađe na ulice. 

Постави коментар

0 Коментари