Na današnji dan 1999 godine, Vučićevi mediji, patrijarha Pavla proglasili za izdajnika i stranog plaćenika


 Na današnji dan, 1999. godine, patrijarh Pavle i SPC su zatražili da Slobodan Milošević i tadašnja vlada Srbije podnesu ostavke. Odmah uveče, u drugom Dnevniku koji se emitovao na RTS-u, patrijarh pavle je proglašen za izdajnika i stranog plaćenika, ministar informisanja je tada bio Aleksandar Vučić.

 Patrijarh Pavle je čak i lično otišao kod Miloševića i rekao mu: predsedniče, pa ako je to dobro za državu, da ti daš ostavku. 

Milošević mu je tada odgovorio:  Vaša svetosti, ne napadaju oni mene zbog mene, već me napadaju zbog Srbije, napadi će se nastaviti bio ja predsednik ili ne.

 Nakon ovih događaja u roku od nekoliko sati, patrijarh Pavle je bukvalno satanizovan na javnom servisu. Dobro upućeni tvrde, da je Slobodan Milošević izuzetno poštovao i cenio patrijarha Pavla, te od njega nije stiglo naređenje, da se Pavle na RTS proglasi za izdajnika i stranog plaćenika.

 Politički analitičari tvrde, da je govor "izdajnik" i "strani plaćenik" u to vreme bio govor radikala, te da je napad na patrijarha došao sa te strane. Pošto je ministar informisanja tada bio Aleksandar Vučić, vrlo je verovatno da je ovo i prava istina.

 Inače, Slobodan Milošević je bio veoma ljut kada je čuo šta su pričali na RTS-u o patrijarhu Pavlu, čak ga je zvao da mu kaže da on sa tim nema ništa i izvinjavao mu se, neki drugi mu se nikada nisu izvinuli.

Постави коментар

1 Коментари

  1. др Ратко Марковић и др Војислав Шешељ су на скупу представника политичких странака одржаном у Патријаршији на позив патријарха Павла ,варбално напали патријарха и напустили скуп,иако је тема била српски национални интереси.Нарковић је био преставник СПС-а а Шешељ нисам сигуран да ли је још био у СПО-у или је већ формирао СРС.Ту треба тражити одговор на догађај који је уследио 9 година касније.

    ОдговориИзбриши