VIDEO: Tuča obezbeđenja Marketa Roda i kupca zbog maske


 Obezbeđenje Mega Marketa Roda u Kragujevcu nije dozvolilo jednom kupcu da uđe u taj market jer nije imao zaštitnu masku, pa je nakon kraće prepirke svađa prerasla u fizički sukoob.

 Sada se postavlja pitanje ko je ovde kriv i ko je prekršio zakon, da li obezbeđenje koje kupcu nije dozvolilo da uđe u market ili kupac.

 Ono što se jasno vidi na snimku, jest to, da radnik obezbeđenja zahteva od kupca da stavi zaštitnu masku, a da pritom ni sam ne nosi zaštitnu masku, već mu ona stoji okačena oko vrata, tek radi reda.  

 Ono što je takođe jasno, jeste činjenica da trenutno ne postoji zakon po kome obezbeđenje može da zabrani ulazak kupcu, zbog zaštitne maske, niti je privatno obezbeđenje ovalašćeno da vrši proveru i sankcionisanje zbog nenošenja zaštitnih maski. Ono što je obezbeđenje moglo u ovom slučaju da uradi, jeste da upozori kupca, a ako ovaj ignoriše upozorenje, da obezbeđenje pozove policiju ili komunalnu policiju, koji su nadležni za ovakve slučajeve.

 Naravno, ni kupac ne sme da nasrne na obezbeđenje , jer se to tretira kao napad na službeno lice. Pa se prema tome stiče utisak, da su ovde i kupac i obezbeđenje prekršili zakon, ali pogledajte video pa sami ocenite.


Постави коментар

0 Коментари