Kazne za izbegavanje vakcinisanja deteta i do 150.000 dinara


 Novi pravilnik o obaveznoj vakcinaciji je stupio na snagu još 7. Maja , dan nakon što je  objavljen u Službenom glasniku br.65/2020, ali će se sa njegovim sprovođenjem krenuti odmah nakon završetka republičkih izbora 21. Juna.

 Građanima je ostavljen rok do završetka izbora, kako bi se mogli oporaviti od izolacije i pandemije korona virusa. Odmah nakon završetka republičkih izbora kreće se sa masovnim sprovođenjem pravilnika o obaveznoj vakcinaciji, koji je na Đurđevdan potpisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u službenom glasniku se našao već 7.Maja 


 Vakcinacija će u Srbiji postati obavezna mera, a njeno odbijanje će za posledicu imati raznovrsne posledice, kako po vaše finansije , tako i po vašu porodicu.

 Kazne za odbijanje vakcinisanje dece će ići i do 150.000 dinara, a ukoliko ni novčane kazne ne urode plodom , ići će se i sa strožijim merama. 

 U primoravanje građana na obaveznu vakcinaciju učestvovaće sve državne institucije, počev od Domova zdravlja, Škola, Centra za Socijalni rad, MUP-a i Pravosuđa. Sve ove institucije će imati zadatak da sve građane primoraju na obaveznu vakcinaciju i sve institucije će raditi koordinisano, kako bi učinak vakcinacije stanovništva bio maksimalan i potpun.

 Uporno odbijanje vakcinacije dece i pored novčanog kažnjavanja i drugih upozorenja, rezlutiraće oduzimanjem dece u hraniteljsku porodicu. Centri za socijalni rad će prilikom mera oduzimanja deca, a pre njihovog davanja u hraniteljsku porodicu, kao organ starateljstva sprovesti sve obavezne vakcinacije nad oduzetom decom. O eventualno vraćanju dece u porodice odlučivaće Sudovi, a veliku ulogu imaće i Centri za socijalni rad, jer će upravo oni sudovima davati svoje mišljenje.

 Vakcinacija će biti obavezna i prilikom upisa dece u škole i vrtiće, a kako će teći primena novog pravilnika o obaveznoj vakcinaciji, ostaje da vidimo nakon izbora.

Постави коментар

1 Коментари

  1. СТРУКА ПРАВИ ОПАСАН РИЗИК. НЕЋЕ ВАМ ОВО ПРОЋИ ПЛАЋЕНИЦИ!!!

    ОдговориИзбриши