Vučić prekršio ustav i sam na svoju ruku proglasio vanredno stanje, a sada ga skupština ukida !


 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa Majom Gojković i premijerkom Anom Brnabić, raspustio skupštinu Srbije, preuzeo svu vlast u svoje ruke i na neustavan način proglasio vanredno stanje na teritoriji čitave države Srbije, a sada bi da sve zataškaju i legalizuju , tako što bi skupština proglasila prestanak vanrednog stanja.

 Znači skupština Srbije sada treba da glasa za ukidanje vanrednog stanja, iako ga ona nije uvela i nije prošlo kroz skupštinsko glasanje.

 Po ustavau republike Srbije , samo skupština ima pravo da proglasi vanredno stanje, kada je ugrožena država i kada je u pitanju opstanak nacije, ali pošto epidemijom korona virusa nije bila ugrožena nacija, Aca , Ana i Maja su odlučili da sami na svoju ruku proglase "protivzakonito" vanredno stanje. 

 Podsećamo vas da je tokom trajanja tog vanrednog stanja, uhapšeno na stotine građana Srbije koji su procesuirani po kratkom postupku, kao u komunističkoj Severnoj Koreji. Takođe vas podsećamo da je tokom trajanj vanrednog stanja, donešeno na hiljade prekršajnih presuda , po kojima su građani bili kažnjavani ogromnim novčanim kaznama od čak 150.000 dinara i to samo jer su iz nekog razloga morali da izađu na ulicu i prekrše "neustavni" policijski čas koji je uvela ova trojka. 

 A ono što je poništilo državnost Srbije i predalo je u ruke SNS partije , jeste činjenica da tokom "neustavno" uvedenog vanrednog stanja nije radila institucija koja je nad svim drugim institucijama. Nije radio ustavni SUD... SUD koji kontroliše da li predsednik, premijer, policija, vojska, skupština krše ustav Srbije i koji na osnovu tih provera ukida i sprečava svako neustavno delovanje.  

 Ali ne , taj SUD nije radio, jer je ustavni SUD očigledno potpao pod uticaj Srpske napredne stranke i radi sve po njihovom naređenju. 

 Pošto je opozicija podnela krivičnu prijavu ustavnom SUD-u i pošto će ta prijava ostati i posle odlaska naprednjaka sa vlasti , neko je odlučio da bi narodna skupština trebala da stavi svoj pečat na vanredno stanje i tako "legalizuje" sve neustavne radnje koje su počinili predsednik Aleksandar Vučić, Maja Gojković i premijerka Ana Brnabić. 

Постави коментар

0 Коментари