"Bivša državna sekretarka promenila ime firme, pa dobila novi posao"


Firma u vlasništvu bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Milene Vuković promenila je naziv nakon što je objavljeno da je dobila posao obezbeđenja zgrade tog ministarstva, a deset dana kasnije kao deo konzorcijuma zaključila je novi posao sa MUP-om, piše Insajder.

 Usred vanrednog stanja, od Republičkog geodetskog zavoda dobila je i posao obezbeđenja i protivpožarne zaštite, navodi taj portal.
"BPS Security", firma u vlasništvu Milene Vuković, zajedno sa još tri firme, kako je otkrio Insajder početkom februara, dobila je posao da obezbedjuje objekte MUP-a, a taj posao je vredan najmanje 60 miliona dinara, odnosno pola miliona evra.
- I dok je za privatnu firmu MUP siguran izvor zarade, još niko nije dao razumno objašnjenje zašto bi privatno obezbeđenje čuvalo naoružane policajce čiji je zadatak da čuvaju sve nas - navodi Insajder.

Prema navodima Insajdera, ime firme promenjeno je u 'Notega Security', a vlasnica Milena Vuković kratko je bila državna sekretarka MUP-a i kako su preneli mediji, savetnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.
Za državnu sekretarku je imenovana u septembru 2015, a već krajem januara 2016. podnela je ostavku, podseća taj portal.
- Firmu za privatno obezbedjenje 'BPS Security' osniva početkom februara 2017, a prvi posao za državu, zajedno sa još šest firmi, dobija 11 dana kasnije - i to obezbedjenje objekata Poreske uprave. Radila je i za JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, GSP Beograd, Parking Servis, Gradski centar za socijalni rad, EPS, Poštu... - dodaje se.
Obezbeđenje BPS Security, Foto: Youtube printscreen

Kako se navodi, "BSP Security" 2. marta ove godine menja ime u "Notega Security" nakon čega zajedno sa firmama "Emporio team", "Telus pro" i "Goodhouse tolmak", dobija posao održavanja higijene u MUP-u.
Kao jedini ponuđači, ugovor vredan 70 miliona dinara bez PDV-a sa MUP-om su potpisali 13. marta ove godine.
- Novi posao od države dobila je i u toku vanrednog stanja kada je firma bivše državne sekretarke sklopila ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom 24. marta. Posao obezbeđenja od 72 miliona dinara bez PDV-a dobila je zajedno još jednom firmom u njenom vlasništvu 'Notega Corporation' i firmom 'Sion Gard' iz Beograda - piše Insajder.
Dodaje da i firma "Notega Corporation" beleži brojne poslove sa državom, među kojima i posao održavanja higijene u EPS-u koji je dobila zajedno sa još nekoliko drugih kompanija vredan skoro milijardu dinara.
Ministarstvo unutrašnjih poslova do danas nije odgovorilo na pitanja Insajdera u vezi sa dodeljivanjem posla bivšoj državnoj sekretarki ovog ministarstva koje im je upućeno 12. februara.
Izvor portal Krik.

Постави коментар

0 Коментари