Vojni stručnjaci saglasni Izrael laže, oni su raketirali bolnicu !

 


Jučerašnji događaji na Bliskom istoku ostavili su svet u šoku nakon optužbi da je izraelska vojska raketirala bolnicu, uzrokujući smrt oko 1000 ljudi i ranjavanje više stotina civila. Izraelska vojska, međutim, negira odgovornost za ovaj napad i tvrdi da su odgovorni pripadnici Hamasa.

Incident se dogodio juče, kada su rakete pogodile bolnicu u gusto naseljenom delu grada. Izraelski generali tvrde da se radi o raketi Hamasa koja je skrenula s puta i slučajno pogodila bolnicu. Međutim, ovu tvrdnju osporavaju mnogi vojni stručnjaci širom sveta.

Stručnjaci napominju da rakete koje Hamas koristi su primitivne i imaju ograničenu razornu moć. Njihova mala veličina i ograničen domet ne bi im omogućili da unište veliku bolnicu i prouzrokuju ovakav obim štete. Takođe, postavlja se pitanje kako bi raketa s ograničenim dometom mogla precizno pogoditi bolnicu.

Izraelska vojska je negirala umešanost u incident i istakla da su njihove operacije usmerene protiv vojnih ciljeva Hamasa. Tvrdnje i protivtvrdnje između Izraela i Hamasa nastavljaju se dok međunarodna zajednica traži rešenje za eskalaciju nasilja.

Ovaj tragični događaj baca svetlo na složenost konflikta na Bliskom istoku i potrebu za nepristrasnim istraživanjem kako bi se utvrdile odgovornosti za napade na civile.

Постави коментар

0 Коментари