VIDEO: Svečano potpisivanje uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju država: Izraela i Republike Kosovo

 


 Zahvaljujući Vučićevoj spoljnoj politici Izrael i Kosovo su danas potpisali sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa dveju država i to na najvišem  nivou.

 Ova današnja svečanost nije ništa drugo, do direktno priznanje Kosova kao države, a za sve to je odgovoran lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer je pristao na ovo u SAD, tokom pregovora koje je vodio, prošle godine. 

 Ministar spoljnih poslova Izraela Gabriel Aškenazi je rekao da je lično on odobrio da Kosovo što pre otvori svoju ambasadu u Jerusalimu. 

 Podsećamo Vas da se i Aleksandar Vučić tokom pregovora u SAD obavezao da će Srpsku ambasadu preseliti u Jerusalim, što bi značilo da bi Srbija bila jedina Evropska država koja je tako nešto uradila. 

 Sada više nema sumnje da je politika koju je Aleksandar Vučić vodio bila pogubna po Srbiju, ovo je veliki korak za Kosovo i oni se sada nalaze na samo jedan korak od totalne državnosti. 


 

 Inače povodom ovog događaja oglasio se i sam Aleksandar Vučić koji je izjavio kako nije srećan što su Izrael i Kosovo uspostavili diplomatsku saradnju.

 Vučić je rekao kako će ovo uticati na odnose Srbije i Izraela, a na kraju svog čudnog razgovora je zaključio da sada nijedna muslimanska država neće da prizna Kosovo. 

Постави коментар

0 Коментари