Naprednjaci posao vredan 6 miliona eura dodelili fantomskoj firmi, čije se sedište nalazi u straćari

 

Naprednjaci posao vredan 6 miliona eura dodelili fantomskoj firmi, čije se sedište nalazi u straćari

Na pozivu koji je raspisalo JKP Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" nabavka 10 autobusa na elektro pogon u iznosu od skoro šest miliona evra (704.606.786 dinara) pripala je firmi "DAT holding Doo" koja je u saradnji sa Bugarskom kompanijom "Chariot motors" - objavio je Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Kako je dodao, na isti poziv stigla je i ponuda od Kineskog proizvođača "Lanzhou guangdong new energy automobile" i njihova ponuda bila je za million i po evra niža (511.123.312 dinara).

 No, iako je u još nekim segmentima ponuda bila bolja, zbog nedostatka garancije za servis od "Ikarbus-a AD" i širih zadnjih vrata za 8mm, ova ponuda nije prošla i ugovor je dodeljen firmi "DAT holding doo". Inače, interesantno je da je krajem 2019. najavljivana saradnja "Ikarbus-a" i ove Kineske kompanije, te sklapanje elektro buseva u ovoj našoj fabrici - rekao je Veselinović, i dodao:

- Iz javno dostupnih informacija iz Agencije za privredne registre, možemo videti da ova kompanija potpada pod "mikro" preduzeća, dominantna delatnost joj je "2825 - Proizvodnja rashladne i ventilacione opreme, osim za domaćinstvo", i da zapošljava prosečno tri radnika - naveo je on.



Prema njegovim rečima, sedište ove firme je na Voždovcu, na adresi Svete Simića, broj 18, a sajt firme je u pripremi.

Podsetimo, juče je Stranka slobode i pravde navela da je nabavka autobusa na struju potpuno besmislena, da je njihova cena četiri puta veća od standardnih autobusa, a uticaj 10 tih autobusa na zagađenje u gradu je nepostojeći.


Постави коментар

0 Коментари