SNS optužuje policiju za nelegalno prisluškivanje predsednika, opozicija Vučića za saradnju sa kriminalcima

SNS optužuje policiju za nelegalno prisluškivanje predsednika, opozicija Vučića za saradnju sa kriminalcima

  I dok sa jedne strane naprednjaci tvrde da je policija nelegalno prisluškivala predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa druge strane opozicija tvrdi da je Vučić imao kontakte sa kriminalcima koji se prisluškuju već duže vreme od strane policije.

 Iz SNS-a tvrde da je Vučić nelegalno prisluškivan od strane jednog dela Srpske policije i da imaju preko 600 minuta snimljenih razgovora.

 MUP je oformio tim koji je do sada ispitao preko 50 policijskih službenika, ali i dalje nema niko uhapšen, mada su tabloidi kao glavnog osumnjičenog označili bivšu državnu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović. 

 Ljudi bliski predsedniku su otišli i korak dalje pa su izjavili da sumnjaju da su snimci koje je načinila policija, prodavani kriminalcima po ogromnoj ceni. 

 Režimski mediji tvrde da je ovo državni udar i napad na samog predsednika i njegovu porodicu.

A šta tvrdi opozicija:

 S druge strane, prestavnici opozicije kažu da sve tvrdnje naprednjaka nisu tačne i da su pokušaj da se zataška Vučićeva saradanja i veza sa kriminalcima koji se nalaze na merama policije.

 Oni tvrde da je zapravo Vučić ostvarivao telefonske kontakte sa licima koja su bila prisluškivana od strane Policije i Tužilaštva za organizovani kriminal, pa da se tako našao na snimcima. 

 Sada vlast sve pokušava da svali na policiju, koja je samo radila svoj posao, a zbog svega ovoga snimci neće moći ni da se upotrebe ni protiv kriminalaca koji su bili meta prisluškivanja, jer će svi snimci biti proglašeni za nelegalnim i protivzakonitim.

 Opozicija tvrdi da je sve ovo zamajavanje naroda, jer se veoma lako može utvrditi ko je naredio i da li je naredio prisluškivanje predsednika. Dovoljno je da se pitaju operativci od koga su dobili naredbu  za prisluškivanje i koja su lica koja su bila mete prisluškivanja i sve bi se rešilo za nekoliko sati.

 Ali vlast pokušava sve da zataška, kako bi se prikrili predsednikovi kontakti sa licima iz kriminogene sredine. Da nije tako do sada bi već neko bio uhapšen, a ne bi se sve svodilo samo na medijske špekulacije i rekla, kazala, tvrde opozicioni lideri.

Постави коментар

0 Коментари