Naprednjaci ni da čuju o "Ministarstvu za izbore" jer onda više ne bi mogli da kradu

 

Naprednjaci ni da čuju o "Ministarstvu za izbore" jer onda više ne bi mogli da kradu

Uskoro se očekuje dolazak delegacije Evropskog parlamenta koja će posredovati u pregovorima vlasti i opozicije o uslovima pod kojima će se odvijati naredni izbori.  

 Opozcija se već sada složila oko najbitnijih zahteva koje bi vlast morala da prihvati, a to su:

- Formiranje ministarstva za izbore, inače ova tačka je najviše iznervirala vlast, pa se povodom ovog zahteva obratio i Aleksandar Vučić, koji je na njemu svojstven i podrugljiv način rekao da će formirati i ministarstvo za kape. 

- Druga tačka je razdvajanje predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora. Opozicija tvrdi da naprednjaci već osam godine neprestano krše izborni zakon tako što na lokalnim opštinskim izborima predstavljaju Aleksandra Vučića, a ne prave kandidate. Pa tako imamo banalne situacije da u nekoj varošici gde se bira predsednik mesne zajednice umesto Pere Perića, stoji slika Aleksandra Vučića i na taj način se glasači dovode u zabludu. 

- Treći zahtev opozicije je "oslobađanje" javnog servisa i podjednaka zastupljenost vladajućih i opozicionih lidera u medijima. 

 Vladajućoj stranci ne odgovara ni jedan od ovih zahteva opozicije i svaki od njih je dočekan na nož. S druge strane opozicija kaže da ukoliko pregovori sa vlašću ne uspeju i ukoliko se ne stvore uslovi za slobodne i fer izbore, da će se rešenje tražiti na ulici, jer u narodu vlada veliko nezadovoljstvo.

 Borko Stefanović je gostujući na televiziji Prva, rekao da je najvažnije da se formira ministarstvo za izbore kako bi se sprečila dosadašnja praksa SNS-a da na razne načine ucenjuje građane kako bi glasali za njih. 

 Sa druge strane predsednik Aleksandar Vučić je u svojoj nedavnoj izjavi za televiziju Pink, opoziciji poručio da mogu da zaborave na formiranje takvog ministarstva.

Постави коментар

0 Коментари