Raspad sistema: Privatna izvršiteljka Kliničkom centru Kragujevac skinula 3.000.000 dinara sa računa, koji su bili namenjeni za plate

 


 Klinički centar „Kragujevac“ podnosi dve prijave protiv javne (privatne) izvršiteljke Ivane Žugić, potvrdio nam je direktor dr Predrag Sazdanović.

Privatna izvršiteljka je nedavno ne obavestivši KCK blokirala i skinula oko tri miliona dinara sa računa ove ustanove. Sredstva su bila  namenjena za plate radnicima u kovid ambulantama i bolnicama koji su primljeni od početka pandemije korona virusa i čiji se lični dohodci isplaćuju iz sopstvenih sredstava ove ustanove.

-Reč je o dugu od oko tri miliona dinara iz 2018.godine privatne firme „Farmaprom“ iz Beograda, koja preko RFZO isporučuje sanitetski materijal za KCK i mogao je da se plati još godinu dana. Taj račun je trebalo da se konverzuje u javni dug zdravstva kao što je to urađeno i sa lekovima- kažu nam u KCK naglašavajući da je ovaj način naplate u trenutku kada vlada pošast korone „u najmanju ruku deguntantan“.

Prijava koju će uputii KCK namenjena je Komori izvršitelja jer kako se tvrdi nije imala pravnog osnova da blokira račun i skine novac.

Pored toga KCK podnosi i krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje za krivično delo prevare iz 2012.godine oko kupovine knjiga, što je isplivalo na površinu posle objava o blokadi računa i skidanja novca za plate radnicima u kovid bolnicama i ambulantama.

Inače, Odlukom Komore javnih izvršitelja, javnoj izvršiteljki iz Kragujevca Ivani Žugić za područje Višeg suda u Kragujevcu i Privrednog suda u Kragujevcu, rešenjem Disciplinske komisije Ministarstva pravde izrečena je mera zabrana obavljanja delatnosti u trajanju od jedne godine, saopšteno je početkom 2019.godine u saopštenju za javnost.

Постави коментар

0 Коментари