IGRANKA BEZ PRESTANKA Đuka: Izgubićemo naredne izbore

 


 Nemam dilemu da ćemo izgubiti naredne izbore. Ne zbog toga što nas narod neće. Poraz će biti isforsiran brutalnom krađom koja će prethodno temeljno biti pripremana kroz brojne pritiske i zahteve od stranog faktora, posebno oko izbornih uslova. No, to mi daje snagu za dalju borbu - napisao je na Tviteru poslanik SNS Vladimir Đukanović.


 

Vrlo zanimljiva i indikativna objava stiže nam jutros od naprednjačke perjanice, Vladimira Đukanovića, koji izražava bojazan za gubitak narednih izbora. Naime, Đuka najavljuje intervenciju stranog faktora, koja će, navodno, dovesti do brutalne krađe.

Šta nam govori ova Đukina objava?

Očigledno je da Aleksandar Vučić počinje sa pripremom terena za vanredne parlamentarne izbore koje je najavio za sredinu 2022. godine. Njima treba dodati i redovne predsedničke izbore, kao i izbore za organe gradske vlasti u Beogradu.

Koliko su Vučiću i režimu važni ovi izbori, ne treba ni trošiti reči. Vučić se prvi put tokom svoje osmogodišnje vlasti našao u situaciji da mu izmiče tlo pod nogama i da više nije apsolutni gospodar situacije. Sve veće nezadovoljstvo naroda, gubitak političkog legitimiteta nastao kroz bojkot izbora dela opozicije, kao i sve manja podrška stranog faktora, dovode Vučića u situaciju da sa strepnjom iščekuje naredni period.

Zato je potrebno da se već sada mobiliše biračko telo i krene u kampanju. Prvi korak načinio je Đuka, posejavši seme straha za mogući gubitak izbora. Ovo treba da zaplaši armiju Vučićevih sledbenika koji su se uhlebili u raznim državnim i lokalnim institucijama, da već danas krenu u agitaciju i borbu za svaki glas.

Naravno, šta može više da motiviše članstvo od 700.000 ljudi da prione na veliki posao nego strah od gubitka radnog mesta. Za običan narod, tu je već dobro poznata priča o stranom faktoru, koji nepretano radi o glavi Vučiću, dok on danonoćno bdi nad sudbinom čitave zemlje.

- Oni to pokušavaju stalno - odgovorio je juče Vučić na pitanje o nastojanjima stranih i domaćih faktora da ga ruše i dodao da „su neki tajkuni, uz različitu podršku, potrošili preko 800 miliona evra“ u tom nastojanju.

Dakle, Vučić nastavlja svoju igranku koju je započeo još 2012. kada je preuzeo sve poluge moći u državi. Neprestano u izbornoj kampanji, Vučić sada mora ići na sve ili ništa. Poznato je da se diktatura pojačava u trenucima kada počnu da joj se urušavaju temelji na kojima počiva.

Đukin tvit je samo nagoveštaj bure koja sledi.

Постави коментар

0 Коментари