Da li će i Vulinova tetka iz Kanade morati da plati porez kao i svi gastarbajteri ?

 





 Država Srbija planira da gastarbajterima, naplati porez na zaradu koju su ostvarivali i ostvaruju u inostranstvu, a koliko su ti nameti veliki, govori i računica da bi na 1000 zarađenih eura, gastarbajteri morali državi da daju čak 400 eura.

 Velika većina onih koji su koricu hleba otišli da traže preko grane, jer im njihova zemlja nije obezbedila zaposlenje, ovu najavu oporezivanja porede sa otimačinom i pljačkanjem svog naroda.

 Postavlja se logično pitanje da li će i Vulinova tetka iz Kanade plaćati ovaj porez ? Ako ovaj porez bude važio i za nju, kao i za sve ostale građane, Vulinova tetka će imati da plati 80.000 eura poreza, samo na onih 200.000 eura koje je poslala Vulinu da kupi stan.

 

 

 Podsećamo sve one koji su zaboravili da ministar Vulin nije mogao da dokaže poreklo 200.000 eura, a Agenciji za borbu protiv korupcije je dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od tetke iz Kanade. 

 Zbog sumnje da je počinio krivično delo, Agencija za borbu protiv korupcije je ministra Vulina prijavila tužilaštvu, koje je nakon dve godine obustavilo čitav postupak.  

 Tužilaštvo do dan danas nije dalo objašnjenje javnosti zbog čega i po čijem nalogu je obustavljen postupak protiv ministra Vulina. 


 

Постави коментар

0 Коментари