Radnici na internetu poručili, ukoliko država ne stopira nepravedan poreski postupak izlazimo na ulicu, a ima nas preko 100.000 !

 


 Očigledno  da je država Srbija rešila da napuni svoj budžet tako što će nezaposlenim građanima, koji svoj hleb zarađuju preko interneta, naplatiti neverovatan porez, od čak 80% od zarade koju su imali u poslednjih 5 godine.

 Iako su se radnici koji rade na internetu, pobunili protiv ovako nepravednog i nenomralno velikog poreza, koji se može porediti sa mafijaškim reketiranjem, država je gluva za njih i ne odustaje od svoje zamisli, a u nekim medijima pominju se čak i zatvorske kazne.

    


 Radnici na internetu su ukazali nadležnima da:

- u zakonu o radu nema radnika na internetu 

- radnici na internetu nemaju pravo na socijalnu zaštitu, na bolovanje, trudničko i porodiljsko odsustvo, pa čak i kada imaju registrovanu radnju. 

- banke im ne daju kredite ni čekove, bez obzira na priliv novca na njihove račune. 

- država traži da plate 25,5% poreza za PIO fond, a do promene zakona u Decembru 2019 godine nisu imali pravo na njega i za njihov rad ne teče radni sataž.

- država traži da plate zadravstveno osiguranje, a do promena zakona u Decembru 2019 godine, nisu ni mogli biti osigurani. 

- nemaju pravo na osnivanje sindikata koji bi štitio njihova radnička prava. 

- država ne prepoznaje njihov rad i oni nisu zaštićeni od strane države. 

- svo svoje znanje, opremu, radni prostor i kancelarije, plaćaju sami i država im ni u čemu ne pomaže. 

 I pored svih ovih apela radnika koji rade na internetu, država nastavlja sa poreskim postupkom i ljudima širom Srbije stižu plave koverte iz poreskih uprava. 

 Radnici koji zarađuju i hrane svoje porodice radeći preko interneta kažu da će očigledno svih 100.000 morati da izađu ispred Skupštine kako bi ih država čula i kako bi se izborili za svoja prava. 

 

Постави коментар

1 Коментари