Po ovoj računici poslanici Narodne skupštine Srbije imaju mesečnu platu od 176.000 eura !

 


 Poslanici aktuelnog saziva onoga što podseća na Narodnu skupštinu Republike Srbije primili su za puna dva sata rada u toku dva meseca dve plate u ukupnom iznosu od 2.000 evra. Tako je ovoj instituciji konačno pošlo za rukom ono što godinama unazad ne polazi ni jednoj profesiji – da posao u njoj postane profitabilniji od programerskog, ali i da se suprotstavi zakonima logike: što manje rada, to više para!

– Novoizabrani takozvani poslanici na lažnim izborima, imaju ubedljivo najveću zaradu po satu u čitavoj zemlji! Pošto su za 2 meseca UKUPNO radili jedva 2 sata, jasno je da su zaradili hiljadu evra po satu! Ovim su postali rekorderi po zaradi i ozbiljni kandidati za Ginisovu knjigu rekorda – kaže za Direktno.rs članica predsedništva Stranke slobode i pravde Ana Stevanović, komentarišući broj radnih sati i cifru koja je uplaćena na račune poslanika.

Ona podseća da aktuelni poslanici nisu hteli da odgvaraju na pitanja novinara kada je tobož konstituisana skupština.

– Na hodnicima Skupstine beže od novinara, mumlaju i ne umeju da odgovore na pitanje kako se zovu, ali  ih to ne sprečava da stave u džep hiljadu evra po satu takozvanog rada – kaže Stevanović.

– Petog oktobra poslanici primili drgu platu, a radili su dva sata za dva meseca, odnosno sat vremena u septembru – zaključila je Stevanović.

Podsetimo, konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije održana je 3. avgusta 2020. godine. Na sednici su potvrđeni mandati poslanicima sa izbornih lista koje su ušle u parlament nakon izbora 21. juna, a imena ima raznih. Između ostalih, tu su glumica Jelica Sretenović, Lav Pajkić, golman Janko Langura, ćerka sekretarice Simpa, udovica Olivera Ivanovića Milena Popović, rijaliti učesnik „Farme“ novinar Aleksandar Jovanović.

Sednica Skupštine je nakon toga prekinuta, uprkos tome što je ostalo još četiri tačke dnevnog reda koje je trebalo odraditi, a ticale su se izbora predsednika i potpredsednika Narodne Skupštine, imenovanja generalnog sekretara Skupštine i izbora članova radnih tela. Tako su poslanici primili i drugu platu, a ne bi mogli da odgovore na pitanje ko im je predsednik.

Čitava sednica, sa sve pauzama, trajala je jedva dva sata. Predsednik Vučić stalno govori kako su Srbi lenj narod, a evo njegovi poslanici za dva sata zarade i do hiljadu evra. Mesečna plata onim poslanicima koji su na stalnom radu u Narodnoj skupštini, osnovna plata se kreće oko 83.000 dinara, ali na to idu razni dodaci, pa suma raste i na 120.000, a oni koji žive van Beograda dobijaju još više – ko dalje živi, više zarađuje.

Tako su poslanici obrnuli igricu i nasmejali se u lice mladima koji se prijavljuju za projekat „Moja prva plata“. Bez sednica, donošenja zakona, raspravljanja o problemima građana Republike Srbije koji im daju mandat i finansiraju, poslanici sede kod kuće i zarađuju nova. Prosto, posao iz snova: što manje posla, to više para!

izvor.ifoklix

Постави коментар

0 Коментари