Policija sliku nasilnika objavila tek posle 19 dana, postavlja se logično pitanje ZAŠTO !

 


 Juče se medijima obratio direktor policije Vladimir Rebić koji je rekao da se protiv policije vodi neopravdana hajka, u vezi sa slučajem prebijanja u Novom Sadu.

 On je naglasio da je policiji 24. Avgusta prijavljeno iz bolnice da je primljen momak sa teškim telesnim povredama i da je policija nakon toga obavila razgovore sa pojedinim svedocima.


 IPAK NEŠTO NE ŠTIMA:

 I pored izjave Vladimira Rebića, koji tvrdi da je sve urađeno po pravilima , postavljaju se nekoliko logičnih pitanja:

 1. Prvo pitanje je, zbog čega policija nije odmah objavila sliku Ivana Kontića, već je čekala da prođu 19 dana i da se podgine javnost, pa su tek onda pokrenuli "potragu". 

 Nažalos, ispostavilo se da je sada kasno za potragu, jer se sumnja da je Ivan Kontić već napustio zemlju. 

 Čak i da nije bilo prikrivanja, kao što to tvrdi Vladimir Rebić, očigledno je bilo "nečinjenja" ili se sve može pripisati totalnoj nesposobnosti policije, zbog čega bi ministar Unutrašnjih poslova, takođe trebalo da podnese ostavku.

 Nesporna je činjenica, da bi Ivan Kontić bio lakše uhapšen i da bi mu kretanje bilo značajno otežano, da je policija odmah u javnosti obajvila njegove snimke i zatražila od građana da pomognu u njegovom hvatanju, kao što su to uradili juče.


 2. Drugo pitanje koje se nameće kao logičko, jeste zbog čega o svemu nije obaveštena javnost ? 

Zbog čega su policija i jedan krug ljudi ćutali kao zaliveni o ovom događaju, čak 19 dana, dok snimak nije dospeo na društvene mreže.

 3. Treće pitanje je, da li su i ako nisu, zbog čega nisu, uhapšena i ostala lica koja su učestvovala u ovom događaju i pomogla Ivanu Kontiću u prebijanju ovog momka.

 Ako ova lica nisu uhapšena, a na snimku se jasno vidi kako zadaju udarce momku koji je na zemlji, onda je to samo razlog više za ostavku ministra Nebojše Stefanovića i onda je više nego očigledno da nešto u ovoj istrazi debelo ne štima.

 4. Četvrto pitanje je takođe veoma važno i ono glasi, gde se nalazi ostatak snimka, tj. Gde se nalazi deo snimka kada je hitna pomoć došla po momka, kao što to tvrdi Vladimir Rebić ili se možda na tom delu snimka vide neke druge osobe, kako odnose povređenog momka.

 Nažalost, sve ovo podseća kao na situaciju sa naplatne rampe, kada je takođe nestao jedan deo video snimka, koji javnosti nikada nije ni prikazan.

 Očigledno je da u celoj ovoj istrazi nešto ne štima. Nesporna je činjenica da je u radu policije bilo "nečinjenja" konretno u vezi sa slikom osumnjičenog, jer ona nije objavljena u javnost, kako bi se Ivanu Kontiću otežalo kretanje i kako bi lakše bio lociran, već je to urađeno tek nakon 19 dana.

 Ukoliko nije bilo nikakvih propusta policije i ukoliko je policija radila sve po propisima kao što to tvrdi Vladimir Rebić, onda se stiče utisak da je ta policija skroz nemoćna i nesposobna pred kriminalcima.

 Videli smo da je policija efikasna u prebijanju omladine i studenata na protestima, ali je u mnogim velikim aferama koje su povezane sa moćnicima i ljudima bliskim vlasti efikasnost policije izostala, a brojni su slučajevi koji nikada nisu ni rešeni.



Постави коментар

0 Коментари