Kako će deca u školama non stop nositi maske, kada se zna da to izaziva brojne zdravstvene probleme


Kako će deca u školama non stop nositi maske, kada se zna da to izaziva brojne zdravstvene probleme

 Prvog Septembra deca polaze u školu, Vlada Srbije najavljuje da će osnovci najverovatnije ići u školu, ali da će morati da poštuju propisane mere, koje je donela vlada Srbije.

 Imajući u vidu da se pod tim merama, nalazi i mera obaveznog nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, postavlja se logično pitanja, kako će deca izdržati da budu stalno pod maskama i da li je to zdravo za njih, te da li će to uticati na njihovo zdravlje.

 Neosporna je činjenica, da stalno i dugo nošenje zaštitnih maski, dovodi do brojnih zdravstvenih problema, a neki od tih problema u budućnosti mogu značajno da ugroze zdravlje deteta.

 Nedostatak kiseonika, koji se javlja prilikom dugog nošenja maski, može da izazove dezorjentisanost, glavobolju i druge brojne zdravstvene posledice.

 Stalno nošenje maske, takođe može da utiče na kožu deteta, tj. deo kože koji je stalno prekriven maskom i do koga ne dopire sunčeva svetlost i kiseonik, može početi da ubrzano stari. Takođe na tom delu kože se ubrazno razvijaju gljivice i alergije. 

 Deca koja imaju problema sa astmom:

 Tu je i problem sa decom koja boluju od astme i imaju problema sa disanjem i raznim alergijama. 

 Ova deca nikako ne mogu nositi zaštitne maske, a naterati dete koje ima astmu da ceo dan nosi zaštitnu masku, može biti i opasno po detetov život.

 Izbacivanje štetnih gasova iz tela:

 Jedan od najvećih i najopasnih problema prilikom dugog nošenja maski jeste problem sa otežanim disanjem, tj. nedovoljan unos kiseonika i nemogućnost izbacivanja štetnih gasova iz tela, može da dovede do ozbiljnih bolesti koje mogu da ugroze i život.

 Svi dobro znamo, da je pravilno disanje jedna od najbitnijih stvari za zdravlje svakog čoveka, a posebno za zdravlje dece čije se telo i ćelije tek razvijaju.

 Disanjem se vrši unos kiseonika u ćelije i krvotok, te prenos ugljen-dioksida u suprotnom smeru, ako to ne funkcioniše kako treba, može doći do ozbiljnih problema u zdravlju svakog čoveka.

 Nepravilno disanje, nedostatak kiseonika i nagomilavanje štetnih gasova u telu može da dovede čak i do raznih kancerogenih oboljenja, jer se nepravilnim disanjem uništavaju ćelije.

 Krizni štab i struka bez rešenja:

 Krizni štab i struka nemaju rešenje za ovaj problem, a realnih rešenja ima samo dva, prvo je da deca uopšte ne nose maske, a drugo je da deca nastave nastavu od kuće.

 Ukoliko deca ne budu nosila maske, posotoji opasnost da korona ponovo bukne i to među decom, pa bi možda drugo rešenje da deca imaju nastavu od kuće za sada bilo i najbolje rešenje.

 Odluka da deca idu u školu i da stalno budu pod maskama, je katastrofalna u svakom smislu i takozvana "struka" bi trebalo dobro da razmisli pre nego donese takvu odluku.

Постави коментар

0 Коментари