Sindikat lekara optužio Vučića da je govorio laži o zdravstvu i bolnici u Novom Pazaru u gostovanju na RTS-u


 Sindikat lekara Srbije oglasio se povodom nedavnog gostovanja predsednika Srbije, Aleksandra Vučića u emisiji Intervju, na RTS-u i njegove izjave o bolnici u Novom Pazaru i zdravstvu u Srbiji, nazvao bezočnim i sramotnim lažima.

 Sindikat lekara Srbije, je demantovao većinu izjava predsednika Srbije, u kojima je on prisvajao tuđe zasluge, pokušavao da negira činjenično stanje u Novom Pazaru i lažno prikazao stanje u Srpskom zdravstvu.

 Fotografije sa ventilatorima koje je prikazivao predsednik Srbije, su zapravo fotografije još od 6. Aprila, kada je predsednik lično i dostavio ventilatore. Ni na jednoj fotografiji ne možete videti ventilatore koji su u funkciji, a posebno se ni na jednoj od tih fotografija ne vide deset kliničkih ventilatora, ističu iz lekarskog sindikata Srbije. 

 Sindikat lekara je takođe izjavio da nije tačna izjava predsednika, da u Novom Pazaru ima minimum 18 respiratora, on jeste pokazivao neke slike, na kojima se nigde ne vide 18 respiratora, ističu iz sindikata. U demantu sindikata, se navodi , da se radi o vrlo veštoj i lukavo smišljenoj manipulaciji, javnim mnjenjem i ljudima koji nisu upućeni u tematiku. 

 Lekari navode , da u prilog njihovim tvrdnjama, nažalost, svedči i broj teško obolelih ljudi , koji se iz Novog Pazara šalju u druge bolnice, upravo zbog nedostatka respiratora.

 Sindikat, je takođe demantovao izjavu predsednika, da je u Novi Pazar stiglo 22 lekara i zdravstvenog osoblja i tvrde da je vrlo lako proverljivo , da je u Novi Pazar stiglo najviše 9 lekara, dok su ostalo medicinske sestre i pomoćni medicinski radnici.

 Nije Vučić izgradio dijagnostički centar 

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u gostovanju, na RTS-u, izjavio kako je on , zajedno sa šeikom Muhamedom Bin Zajedom izgradio dijagnostički zdravstveni centar u vrednosti od 5 miliona eura. Sindikat lekara tvrdi da ovo nije istine, već da je dijagnostički centar izgrađen isključivo od donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 Predesdnik je potom izjavio da je baš nedavno u Pazarsku bolnicu uloženo 6 miliona eura. Predsednik je  besno rekao, da je u Pazarsku bolnicu uloženo 680 miliona dinara, oko 6 miliona eura, imajte to u vidu rekao je predsednik Vučić gostujući u RTS-u, ali je vešto prećutao da država Srbija i on nisu dali ni jedan, jedini dinar, već da je sav taj novac donirala Evropska Unija. Inače ovo se lako može proveriti , jer je dostupno na sajtu , Delegacije evropske unije u Srbiji. 

 Sindikat lekara je demantovao i tvrdnje predsednika Srbije, o ogromnim povećanjima plata u zdravstvu, ali i izjavu da Srbija plaća zdravstvo i lekare. Iz Sindikata su podsetili predsednika, da zdravstvo u Srbiji ne plaća Vlada Srbije, već građani Srbije, koji plaćaju doprinose za zdravstveno osiguranje.

Постави коментар

0 Коментари