Naprednjačkim šerifima "JUTKOVANJE" postala svakodnevna i omiljena uzrečica


 Nedavno je Milutin Jeličić Jutka, na prvostepenom suđenju osuđen na sramnu kaznu, od samo tri meseca zatvora, koja će na drugostepenom suđenju verovatno biti preinačena u uslovnu ili kućni pritvor.

 Ono što posebno treba sve da zabrine, nije ta sramna presuda, već to da je Jutka postao neka vrsta heroja među naprednjacima, a reč "Jutkovanje" omiljena među SNS šerifima širom Srbije.

 Oni tu reč izgovaraju u šali, ili kada prete, ili na svojim ručkovima, dok razgovaraju uz vruću prasetinu i jagnjetinu, koju jedu o državnom trošku. Na tim ručkovima se stalno mogu čuti razgovori ovakvog tipa:

 - Kume, kaka ti je ona mala...
 - Koja ?
 - Pa ona nova sekretarica ?
 - A, dobra je kume...
 - Pa kume jesi li je "JUTKOVAO"
 - Nisam kume, to mi ćerka od druga, pa ne mogu, mrsko mi
 - Epa, kume, ako ti ne možeš, mi možemo, ima prvo da je "JUTKUJEMO", a posle ćemo i da je čipujemo. 

 A onda svi prisutni kao po nekom nepisanom pravilom prasnu u smeh i smeju se dok objašnjavaju, kako će "JUTKOVATI" nečiju ženu, majku, ćerku, sestru. 

 A nakon gromoglasnog smejanja i desetominutnog trpajna, parčića pečenja u svoj usta, razgovor se nastavlja.

 - Kume, a onu plavušu jel si primio u opštinu da radi ?
 - Nisam kume...
 - Što bre kume, pa mogli smo da je JUTKUJEMO, znaš da je sirotinja
 - Pa znam, kume, ja sam i hteo da je JUTKUJEM, ali nije se dala...
 - U mamicu joj, ništa kume, njen muž radi u jednoj firmi, srediću sutra da ga otpuste sa posla, pa kada ogladne, ima sama da dođe kod nas da moli da je JUTKUJEMO...
 - E tada ćemo kume da je JUTKUJEMO do sto jedan i nazad i nju i celu njenu familiju i ne samo da ćemo da je JUTKUJEMO, nego ćemo i da je ČIPUJEMO kume... ahahhahahahah....

 Ponovo kreću svi da se smeju i da halapljivo gutaju parčiće pečenja, dok zadovoljno kolutaju svojim iskolačenim očima.

 I ne nisu JUTKOVANE samo sekretarice, naše majke, žene, sestre, ćerke, JUTKOVANA je i cela SRBIJA, JUTKOVANE su škole, fakulteti, vojska, policija, JUTKOVANE su sve institucije. 

 JUTKE nam kroje sudbinu....

I upravo sada dok vi ovo čitate, sede u nekoj kafani onako zadrigli, halapljivo gutaju parčiće pečenja i planiraju kako će da na JUTKUJU.

Постави коментар

0 Коментари