Miroslav Aleksić za N1: Važnije nam je poverenje građana Srbije nego skupštinske fotelje SZS ide u BOJKOT !


 Miroslava Aleksić jedan od lidera Saveza za Srbiju , bio je gost u "novom danu" na televiziji N1 i tom priliko je izneo stavove Saveza.

 Neke stranke su u proteklih nekoliko dana zastupale stav da se treba izaći na izbore. Jedna od njih je i PSG, koja i najviše zastupa tu teoriju izlaska na izbore. 

 Što se tiče ostatka Saveza za Srbiju mi smatramo da se izborni uslovi nisu promenili i to ne samo da se nisu promenili, već smatramo da su se i pogoršali, jer je očito da u Srbiji vlada diktatura, a u atmosferi diktature nemoguće je održavati demokratske i poštene izbore. 

 Nama je dalako važnije poverenje građana Srbije od skupštinskih fotelja i Savez za Srbiju definitivno ostaje pri bojkotu izbora koje smo i obećali građanima i sa njima potpisali sporazum. 

 Jasan plan je bio jedinstveni bojkot izbora, trenutak kada smo pozvali građane Srbije da stupe u bojkot izbora i to je bio najveći udarac za režim Aleksandra Vučića, sada imamo situaciju da neke od stranaka na mesec dana pred izbore preispituju tu svoju odluku, što je po meni neodgovorno.

 Za izlazak na izbore ne postoje ni tehničke mogućnosti i taj koji sada razmatra izlazak na izbore će samo učiniti uslugu režimu i umanjiti oštricu bojkota. 

 Na pitanje kako će zastupati interese građana ako ne budu bili u skupštini, Aleksić odgovara: Ne mora se biti u skuš+pštinskoj fotelji da bi se zastupali interesi građana, zastupaćemo ih na ulici. 

 Danas je situacija u državi daleko od normalne, parlament ne postoji, u Srbiji vlada diktatura... Nije problem da SNS pobedi u fer i demokratskoj utakmici, ali vi ne možete igrati sa njima u utakmici gde ne postoje pravila i gde su i sudije na njihovoj strani. 

 Izbori u Srbiji su već pokradeni i već ih je vlast dobila, učestvovanjem na njima, vi samo dajete legimitet tim lažnim izborima i tako pomažete režim, a odmažete narodu. 

 Sada se moramo boriti sa građanima Srbije na ulici i tražiti uslove za normalan politički život.

Постави коментар

0 Коментари